#3.2 Jakob.

Mijn serie uit de 10 foto’s van Hellen van Meene is de volgende volgorde, 4-5-8-7-6. Het is een documentaire serie. Titel die ik em zou geven is Groei. het geeft voor mij de groei van puber naar adolescent weer. De jongen (4) en het meisje (5) geven m.i. een stuk verlegenheid en verveling weer. Foto 8 de onzekerheid over de verandering van het lichaam. Relaties die er zijn soms echter snel weer over gone by the wind. Foto 6 de jonge vrouw in een vervallen huis met een open raam, de weg naar de volwassenheid ligt open echter wat zal het brengen, de onzekerheid is te zien in houding en in mimiek en de blik in de ogen. Foto 6 is voor mij de sleutelfoto, de onzekerheid die er van uitgaat.

Fotograaf John Lambrichts, ik heb hem gekozen omdat hij met deze serie de stad, in dit geval Maastricht, van een andere kant laat zien. Dat er een keerzijde is aan de schittering en glans die er overdag vaak is. Er zijn mensen onderweg op zoek naar een slaapplaats en dat geeft hij m.i. goed weer met zijn serie Maastricht Centrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.