WAT & WAAROM

‘mijn jolig zelfportret in 2019’

SAMEN VERHALEN VERTELLEN

LESSENCYCLUS over DOCUMENTAIRE FOTOGRAFIE

Gebaseerd op het E-boek Samen verhalen vertellen

Een lessencyclus waarmee je kunt starten wanneer je wilt en kunt doorwerken in je eigen tempo. Ook een lessencyclus waarin je desgewenst opdrachten maakt en die je kunt publiceren op deze site. Ook is het mogelijk dat je een uitwerking specifiek aan mij voorlegt voor feedback.

Aan het E-boek is deze website gekoppeld waarop de uitgewerkte opdrachten worden geplaatst. In beginsel publiceren cursisten zelf hun uitgewerkte opdrachten.

Het E-boek is digitaal opgezet. Dat betekent dat je alle informatie, links, video’s e.d. meteen in het digitale boek aantreft en kunt bekijken. Uiteraard kun je het E-boek afdrukken maar dan heb je niet meer het voordeel van de rechtstreekse links.

Jarenlang verzorgde ik diverse lezingen/workshops over documentaire fotografie veelal bij fotogroepen. Mijn lezingen heb ik nu in dit boek bijeen gebracht in de vorm van een lessencyclus. Elke les bestaat uit een aantal samenhangende paragrafen. De paragrafen zijn steeds opgebouwd met theorie en achtergrondverhalen, één of enkele voorbeelden van fotografen en een -veelal kleine- opdracht. De opdrachten zijn een soort van verwerking van de ‘leerstof’ in de paragraaf. Als je wilt kun je de opdrachten uitwerken en zelf publiceren op deze site. Delen en daardoor leren is het motto. Als je wilt kun je me ook specifiek om feedback vragen. In dat geval stuur je me een mail (verhalen@fotopetervantuijl.nl) met de desbetreffende vraag of vragen.

Dit digitale boek breng ik gratis uit. Het delen van deze lessencyclus is gebaseerd op de ‘liefde voor de fotografie’. De fotografie heeft mij veel gebracht en mij in de gelegenheid gesteld kennis en verhalen te delen met anderen. Mijn onderwijsloopbaan had alles met educatie en kennisoverdracht te maken en dat heb ik met veel plezier gedaan. Zie het boek en deze website in dat licht.


Ik wens je veel kijk en leesplezier en natuurlijk veel succes met je documentaire fotografie
Peter van Tuijl | fotograaf en coach

Deze lessencyclus in het E-boek komt in de plaats van de website documentaire.fotopetervantuijl.nl die vanaf 1 oktober 2020 t/m 1 oktober beschikbaar was. Als u het E-boek Documentaire Fotografie [verhalen vertellen] nog niet hebt kunt u een e-mail met uw naam sturen naar verhalen@fotopetervantuijl.nl of het aanvraagformulier invullen en opsturen.