#2.4 Sjaan

……OPDAT WIJ NOOIT VERGETEN

Drie (uit meerdere foto`s samengestelde) beelden uit de serie “…. opdat wij nooit vergeten” die ik maakte in kamp Westerbork, Durchgangslager voor Joden en Roma tijdens de tweede wereldoorlog. Met deze beelden wil ik weergeven dat discrimineren van medemensen “in the end” onmenselijke, barbaarse gevolgen heeft. Ik meen dat de beelden samen dit verhaal vertellen, maar ook ieder beeld afzonderlijk (portfolio?)

2 antwoorden op “#2.4 Sjaan”

  1. Wat mij vooral opvalt is de vorm, hoe je het hebt weergegeven. Dat voegt voor mij zeker iets toe. Het ietwat “vervagende” zwart-wit, eigenlijk grijstinten, geeft voor mijn gevoel uitdrukking aan iets uit het verleden, wat feitelijk ook zo is natuurlijk.

  2. Goed getroffen Paula! Ik heb bewust gekozen voor de grijze vervagende tinten om twee dingen aan te tonen: het wegvagen van deze medemensen en de tactieken die voor de mensen die het niet wil(d)len zien vaag waren/zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.