#3.3 Sjaan

Dit is een voorbeeld van mapjes van typologieën die ik af en toe voor de grap maak, b.v. van fietsen, lantaarnpalen, voordeuren van huizen, kaarsen en in dit geval: crucifixen.

Deze associatieve serie gaat over de gevangenschap van mijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog (hij overleed in 2011, bijna 95 jaar oud)…….. en nog……..

4 antwoorden op “#3.3 Sjaan”

 1. Deze typologie vertelt mij over de verchillende vormen/stijlen waarin het lichaam wordt uitgebeeld. Heel bijzonder vind ik die met het voetenplankje.
  De associatieve serie vertelt over de verhalen die in jullie gezin een grote rol hebben gespeeld. ‘En nog’, zou de titel kunnen zijn. Zo veelzeggend!

  1. Dank je wel, Clasien; de foto van de crucifix met het voetenplankje is al eeuwen oud en was te vinden in een heel oud klein kapelletje in Assenza di Brenzone (Italië)
   En wat betreft de serie over Vught: ik heb ook gekozen voor de plaquette van Huub Oosterhuis vanwege het “en nog”…..
   Het gevolg van mijn vaders kampverleden is voor mij dat ik mij altijd aangetrokken zal voelen tot vluchtelingen (kampen)…….

  1. Dank je wel Paula, goed gezien: de grijstinten èn de lichte vervaging in de beelden (!) verwijzen naar het verleden. Het laatste beeld geeft aan waar je je voelt zitten in het geheel……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.