#3.4 Sjaan

Een vormserie: glazen waarvan een deel lichtelijk aangeschoten raakt, maar zich ook weer redelijk herstelt……. (zit er ook een sequentieel element in?)

sequentie in de vorm van een klein filmpje
Van anemoon in knop tot afgevallen bloem
het proces van het rijgen van een parelketting (in grote stappen!)

6 antwoorden op “#3.4 Sjaan”

 1. De glazenserie mooi uitgevoerd. Voor mijn gevoel geen sequentie, althans niet zoals ik die ken. Wellicht denken anderen daar anders over.

  De laatste 2 series zou ik wel tot die categorie rekenen.

  1. Dank je wel Paula! Het is helder. Ik heb ook andere sequenties bekeken. Misschien had het een BEETJE sequentieel geleken als ik er ook een filmpje van had gemaakt. Maar nu ben ik het met je eens!

 2. De eerste serie vind ik als vormserie zeer geslaagd. Als kijker wordt ik voortdurend uitgedaagd om te vergelijken, waarbij de variaties steeds sprekender worden. Anders dan bij een sequentie is de volgorde niet vast en ook kunnen er foto’s weggelaten worden zonder dat de betekenis verandert.

  Het filmpje is heel interessant. Ik moest nog even het hoofdstuk ‘sequentie’ erop naslaan. In de sequenties van Muybrigde en Krzyzanowski valt het zeer regelmatige ritme op. Ook zie ik telkens slechts één aspect van tijd-plaats-ruimte veranderen, waarbij de andere twee hetzelfde blijven. In dit filmpje werkt dat wat anders. Waarmee ik overigens geen uitspraak doe over goed of niet goed. Krzyzanowski experimenteert in zijn latere sequenties ook met meer dan één aspect in dezelfde sequentie. Wie weet hoeveel mogelijkheden hier nog liggen. De ontwikkeling van bewegingen vind ik zeker vergelijkbaar met de paarden van Muybridge.

  1. Dank Clasien voor je duidelijke commentaar! Je hebt gelijk als je zegt dat je ook foto`s kunt weglaten. Dat had ik even over het hoofd gezien!
   Het filmpje: misschien een wat onbeholpen voorbeeld van sequentie, maar ja ik moest wel enigszins met de camera mee bewegen met moeder en kereltje want ze verdwenen wat uit beeld…… en: er ontbreken wat beelden omdat het dan nogal saai werd.
   Overigens: hebben jullie ook zoveel plezier in deze cursus? Zo leerzaam!

 3. Zeker, Sjaan, een heerlijke cursus. Zit goed in elkaar, blijft boeien.
  Wij houden het lekker vol, met ons drieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.