#1.3 Marly de Kok – Boodschap – objectief – vorm

Leerzame les, je gaat inderdaad kijken naar je eigen registratie en probeert te ontdekken wat de reden is dat je deze foto wilde maken.

Boodschap: Je bent goed zoals je bent, Vleesmarkt Athene waar de tijd heeft stilgestaan, kunst is voor alle leeftijden.

Objectieve registratie: Het is wat het is, een fotograaf (in dit geval ben ik dit in een volgepakte lift) die de mensen probeert te fotograferen, een meisje die in haar mobiel zit in haar pauze en een oude dame met oude droevige ogen in de hal van een hotel gefotografeerd door het raam van de lobby.

Vorm: Enkele vormen die mijn aandacht trokken, wel vaak met een menselijk element gefotografeerd.

2 antwoorden op “#1.3 Marly de Kok – Boodschap – objectief – vorm”

  1. Dag Marly

    Daar waar je schrijft ‘objectieve registratie: het is wat het is’ klopt op zich. De foto van de lift heeft m.i. ook wel een boodschap (tweede laag) als het gaat over een hoeveelheid mensen in een kleine ruimte en hoe die op elkaar reageren. Het zou zelfs kunnen leiden tot een serie foto’s ….. hoer reageren mensen op elkaar in een groep en in bepaalde ruimtelijke omgeving.
    Overigens de boodschapfoto’s zijn goed gezien en vertellen elk een verhaal. Goed gedaan volgens mij.

    1. Hallo Peter,
      Dank voor je feedback. Leuk om te horen dat er potentie inzit om een serie te maken over mensen in een kleine ruimte. Ik bewaar het idee nog even maar het geeft mij wel een impuls om er over na te denken en mee aan de slag te gaan. Op naar het volgende hoofdstuk. Fijne feestdagen en een mooi inspirerend 2024 gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.