#1.3 André Bergmans

Ik heb van de afgelopen vijf jaar een aantal foto’s geselecteerd in in de klok van Lemagny te plaatsen. Dit was een onthullende oefening voor me. De eerste vaststelling is dat ik nog veel meer vormstudies maak dan ik eigenlijk al dacht, terwijl ik me juist wil toeleggen op documentaire fotografie met een boodschap. Verder ben ik al jaren in staat intensief te fotograferen zonder dat er ook maar een enkel mens op de foto komt. Dat zou ook wel anders kunnen. Ik begrijp in the formulering van de opdracht het woord ‘lijn’ niet als het gaat over boodschap-objectief-vorm. Er is toch geen sprake van een gewenste ontwikkeling; de plaats van de foto in de klok zegt toch weinig over de kwaliteit?

3 antwoorden op “#1.3 André Bergmans”

  1. Beste André. Dank voor je publicaties. M.b.t. je opmerking/vraag over de formulering in de opdracht: .. ‘het woord ‘lijn’ niet als het gaat over boodschap-objectief-vorm’. Ik zie nu dat deze opmerking/vraag inderdaad tot een verkeerd idee kan leiden. Allereerst er is wat mij betreft geen kwalificatie naar niveau of waardering als het gaat om het type fotografie of invalshoek. Ik zal die formulering in de opdracht dan ook aanpassen in een update-versie (dank daarvoor). Ik heb elders nog wel wat ontdekt dat ik bij nader inzien wat wil aanpassen. Dus over een maandje of wat zal ik een updateversie uitbrengen. Dank voor je bericht en hartelijke groet, Peter

    1. Beste Peter, ik zag hier en daar ook een letter die weggevallen is in de tekst. Ik wil dat wel op een mail zetten. André.

  2. Hoi André, Oh dat zouden er niet teveel mogen zijn ….. er is een tekstuele (niet inhoudelijke) correctie uitgevoerd. Als je die fouten tegenkomt dan hou ik me echt aanbevolen. Maar je hoeft voor mij natuurlijk de tekst niet vooruit te lezen. Zoals ik eerder schreef zal ik eind november/medio december een update van het boek maken.
    Dank alvast en met hartelijke groet, Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.