#3.1 André Bergmans

De eerste serie van drie zou ik een associatieve serie willen noemen. Het is niet helemaal duidelijk wat de fotograaf wil vertellen. In elke foto staat wel iets van een stoel en elke foto bevat wel een element dat doet denken aan vakantie of luieren. De middelste foto met het jongetje is een foto van Ben Shahn (Ben Shahn LC-USF33- 006056-M2) uit de collectie van de Library of Congress in de USA. Ben Shahn was een van de fotografen die werkte voor de Farm Security Administration van Roosevelt.

De foto van de stoel past in een serie over een vakantie. De nieuwe serie kent geen volgorde maar geeft meer het vakantiegevoel weer. Ik zou hem omschrijven als documentair. Doordat het 40 jaar oude foto’s betreft geeft hij ook een gevoel van een tijd die niet meer is.

3 antwoorden op “#3.1 André Bergmans”

  1. Bij de sfeer die je hiermee uitdraagt komt het woord ‘koesteren’ in me op, wat weer doet denken aan warmte en zachtheid.
    Ik vind het jammer dat de onderste rij foto’s niet uitvergroot kunnen worden – is een minder genietmomentje voor mij.

    1. Ik heb de losse foto’s toegevoegd zodat ze beter te bekijken zijn. Let wel het zijn scans van veertig jaar oude negatieven die ik ooit zelf ontwikkeld heb. Vandaar dat ze er een beetje vintage uit zien. Hetzelfde effect krijg ik nu als ik een overjarig rolletje gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.