#4.1 André Bergmans

Spelen tijdens de Wederopbouw

Ik heb foto’s gekozen uit mijn vroegste jeugd. Heb ik hier echte herinneringen aan of zijn deze later geconstrueerd met behulp deze foto’s en de verhalen van mijn ouders? Wij schrijven begin jaren vijftig en Nederland is in wederopbouw. Het verbouwen van groenten was geen yuppen-activiteit maar noodzaak, een teil was gewoon een gebruiksvoorwerp en het boerenland was een door iedereen erkende speelplek. Men was blij met een eerste eigen huurhuis en het grind op het pad werd gemaakt van gebroken dakpannen. Maar vooral werd er door mij gespeeld. Een volgorde is moeilijk aan te geven maar aan het einde ben ik al een beetje ouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.