#3.1 Meriam: Thematische samenhang

“Het Voorbije” en “Herinnering”

Het ‘Voorbije’.
Bovenstaande foto’s schetsen een beeld van situaties waarin iets ‘voorbij’ is. De spiraalbedden getuigen van vroeger tijden wat extra benadrukt wordt door de plek waar ze staan. De voorraad poppen zijn bij elkaar geraapt, ze zijn niet meer nodig. En op het station wordt afscheid genomen – de man kijkt nog een keertje om en zij kijkt weg.

Bij de foto van de bedden denk ik aan de mensen die in die tijd leefden en er niet meer zijn, en dat koppel ik aan “Herinnering”. De foto’s die ik daarvoor heb gekozen stellen manieren voor waarop we mens en/of dier willen herinneren.

2 antwoorden op “#3.1 Meriam: Thematische samenhang”

  1. De eerste serie ‘het Voorbije’. De eerste twee foto’s hebben als overeenkomst; veel dezelfde voorwerpen en afgedankt. Met de derde foto val ik in een ander verhaalvorm of zelf wel een ander verhaal. Je verwacht als kijker eenzelfde foto als nummer een en twee. De tweede serie heeft dat minder maar daar verschijnen in de derde foto mensen verdwijnen. Toc een beetje weer een A-A-B reeks. Is dat je bedoeling? Fraaie foto’s. Ik heb wat met begraafplaatsen en vroeg me af waar #2 genaakt is.

  2. Je hebt gelijk met je opmerking uit de eerste serie. Dat zie ik nu ook! Ik zat waarschijnlijk teveel vast aan mijn titel en te weinig ‘op afstand’ gekeken.
    De 2e serie heeft een relatie met de eerste, is feitelijk ook een ‘herinnering’. En ook hier heb je gelijk met je A-A-B. Goed leerpuntje.
    Het kerkhof is in Ootmarsum op de Almelosestraat – waar ik overigens ook de eerste foto heb gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.