2 antwoorden op “#1.1 Paula”

  1. Dag Paula, ik probeer te reageren vanuit de criteria zoals die in de cursus worden aangegeven:
    1. visuele uitspraken over de werkelijkheid
    2. verhalen vertellen
    3. persoonlijke verbinding met het onderwerp of thema
    4. het gaat direct of indirect over mensen
    De eerste foto: man en vrouw lopen naar buiten, het helle licht in. Waarschijnlijk vanuit een cafetaria (links lijkt iemand op een kruk te zitten). De persoonlijke verbinding zou je beleving van het tegenlicht kunnen zijn, maar ook een binding met de personen waarvan wij de silhouetten zien.
    De tweede foto: Hierop zijn het vooral de tekens, de borden, die de werkelijkheid schetsen. De foto laat niet zien of er wérkelijk cameratoezicht is. De vormen die ik zie zijn boeiend, maar, ik ervaar ze niet als de objectieve werkelijkheid.
    De derde foto: Ik zie de sfeer van wandelaars die voor of achter een bankje staan. Ze bekijken een informatiebord (aan de achterkant?).

    Je foto’s boeien mij omdat ze zo uitgesproken een sfeer weergeven. Balanceer je bewust op de rand van de documentaire? Hoe dan ook. Het spreekt mij aan omdat ik enerzijds zoek naar fotograferen als weergave van de werkelijkheid en anderzijds ook deze wil inkleuren vanuit een bepaald gevoel. Dat gebeurt hier in ieder geval!

  2. Dank voor je fijne reactie Clasien! Ik ben een beginner in de documentaire fotografie. Wellicht benader ik het zoals ik gewend bent te fotograferen, vanuit gevoel, intuitie en wat mysterie. Ik fotografeer idd vaak op het randje…wat wordt wel geaccepteerd en wat soms ook niet in de fotografie. Eerlijk gezegd trek ik mij daar weinig van aan en is voor mij minder belangrijk, vaar het liefst op mijn eigen interpretatie en insteek. Denk dat je het e.e.a. goed hebt aangevoeld…daar ben ik dan weer blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.