#5.2 B Paula

Hans van der Meer: stad, verhalend doordat het een uitgebreide serie is, ontstaan door zijn benadering van het onderwerp. Realistisch, maar vooral registrerend.

Rudie Kleingeld: natuur, esthetisch, persoonlijk ook doordat het licht een belangrijk element in zijn werk is, ontstaan door zijn oogaandoening las ik.

Bas Meelker: natuur, esthetisch, realistisch. Hoewel zeer vakkundig voor mij teveel kalenderplaatjes.

Mijn keuze: het werk van Saskia Boelsums. Ik ken ook haar eerdere werk van wat langer geleden, zodat ik dat kan vergelijken met het werk wat zij tegenwoordig maakt. Hoewel haar vroegere werk hetzelfde uitgangspunt had, heeft zij zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkelt en is haar werk meer verworden tot unieke foto’s of eigenlijk kunstwerken die het midden houden tussen fotografie en schilderkunst. Ze werkt uiterst precies totdat het helemaal naar haar zin is. In het echt en in het groot echt verbluffend om te zien. Op een website komt dat toch minder tot zijn recht. Haar werken spreken mij aan omdat zij een geheel eigen interpretatie weet te geven aan haar fotografie. Ook te danken aan beeldbewerking, maar dat is in deze tijd geen unicum meer.

Eén antwoord op “#5.2 B Paula”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.