#5.1 Sjaan

HET PORTRET

Dit verhalende portret maakte ik als laatste in een drieluik: een serie van 3 foto`s waarmee ik wilde laten zien dat een persoon die zich niet geliefd, niet gewaardeerd, niet gezien voelt door liefdevolle aandacht open bloeit en zich durft bloot te geven. Dat laatste verbeeldt deze foto. Als op zichzelf staand portret zou je het misschien een subjectief portret kunnen noemen: het drukt een gemoedstoestand uit.

Dit was mijn volledige serie die ik de titel: “Ontluiken” gaf. Met dank aan Jinte, mijn model voor deze serie!

7 antwoorden op “#5.1 Sjaan”

  1. Ja, je maakt mij ook wel nieuwsgierig naar de andere foto’s. In deze foto herken ik de voorzichtigheid waarmee de nieuwe gemoedstoestand uitgedrukt wordt, met zachtheid omringd (de zachte stof, het zachte maar toch ook heldere licht). Er zit een aarzeling in de houding en lef in de gezichtsuitdrukking. Ze geeft zich (letterlijk) aardig bloot.

  2. Fraaie portretten, Sjaan. Ik kan er mijn betekenissen aan geven. En dat geeft aan dat ze meer zijn dan een mooie vrouw mooi gefotografeerd! HG Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.