#5.3 Sjaan

Het stilleven in de documentaire fotografie

A.

   

De meerwaarde van deze stillevens voor het gehele documentaire project “Leaving home” ligt in het feit dat deze foto`s allemaal iets zeggen over het bruisen van het leven van Chilli thuis (2,3,4,6), de droefheid over het afscheid (5), de hoop op verbinding die er nog is nu ze weg is(1).

B.

soort stilleven: geplaatst in het geheel van het documentaire project vind ik alle foto`s documentair. Ze zijn in het geheel van de documentaire geplaatst als iets zeggend over het  leven thuis, het afscheid(sfeestje). Als ze niet in de drieluiken zouden staan maar op zichzelf vind ik foto 2, 3, 4 en 5 een verwijzende functie hebben. Je kunt, los van de documentaire, zelf een verhaal verzinnen bij deze foto`s.

C.

Drieluik van moeder, plakwimpers, vader: De portretten van vader en moeder geven hun gevoelens weer over het afscheid van hun dochter Chilli die het huis heeft verlaten. Moeder legt zich verdrietig neer bij het vertrek; vader kan zijn emoties niet de baas en laat zijn tranen de vrije loop en dit alles rondom de kunstwimpers die door dochter op een schaaltje zijn achter gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.