# 2,2 Jakob.

Eddy van Wessel

De foto’s van Eddy gaven mij de indruk dat hij een gedrevenheid heeft om te fotograferen in conflictsituaties en dan met name in het Midden Oosten. Boodschappen vertellen en deze wereld te laten zien met alle conflicten die hier zijn. Om wat meer te zien heb ik eerst naar het filmpje gekeken wat gemaakt is op de Zilveren Camera uitreiking. Hierin vond ik zijn verhaal erg commercieel gericht. Het andere filmpje wat langer duurde, zag ik een fotograaf die betrokken is bij hetgeen hij fotografeert, wat ik ook meende te zien in zijn foto’s. Volgens  mij fotografeert Eddy vanuit zijn innerlijk. Waarbij hij een boodschap wil laten zien wat geweld aanricht. Tevens de wereld van de strijders en de mensen die in dit geweld hun leven proberen gestalte te geven.

Merel Schoneveld.

De serie van Merel laat de wereld zien van het opbouwen van het nieuwjaarsvuur. Het ontsteken van het grote en hoge bouwwerk. In de foto’s die zij heeft gemaakt van de vuurzee en de gevolgen hiervan. Branden, angstige mensen, arrestaties. Dit is de boodschap volgens mij dat als het uit de hand loopt er consequenties zijn.

Marijn Fidder

Marijn heeft een serie gemaakt waar zij bij betrokken is door een nare gebeurtenis in haar jeugd. Dit is volgens mij haar drijfveer om de wereld binnen te gaan van de kinderen met kanker binnen te gaan. In haar foto’s zie ik betrokkenheid bij de kinderen. Ze draagt een duidelijke boodschap uit met haar foto’s. ik Zie in haar serie dat zij fotografeert vanuit haar innerlijk, de wereld van de kinderen laat zien en hiermee een duidelijke boodschap laat zien.

Bij Eddy en Marijn speelt de vorm bij bepaalde foto’s ook een rol, zij het subtiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.