#3.3 Paula

Een kleine associatieve serie samengesteld uit recent gemaakte beelden. Intuitief gefotografeerd, zoals ik zo vaak doe. Zelf zie ik daar gebeurtenissen en gevoelens in terug. Benieuwd of anderen er ook iets in zien of dat het wellicht te persoonlijk is en mijn onderbewustzijn en associaties voor anderen niet tot uitdrukking komen in deze foto’s.

Sowieso is deze opdracht erg leerzaam, het maakt dat je anders naar je werk gaat kijken en hopelijk ook in de komende tijd gaat helpen om meer documentair te gaan fotograferen.

4 antwoorden op “#3.3 Paula”

  1. In de linker foto zie ik tastbare stevige huizen, die ‘als water’ door mijn vingers glippen. In de rechter foto sta ik achter tastbaar gewas heen te kijken. Maar die tastbaarheid is illusie (out of focus), het is echter geen grond v
    oor onder mijn voeten (want nat en onvast). Centraal het beeld van een stevig wegbenende man met kinderwagen. Ook dit gaat als een illusie voorbij, als ik denk dat ik hem rechts van de boom verder zie lopen, is hij verdwenen. Net als de schaduw over die boom straks zomaar verdwenen zal zijn.
    Wat dit voor jou betekent kan ik natuurlijk niet invullen. Maar zelf zie ik er een uit elkaar gaan in (scheiding? ziekte?) waarbij vader en kind samen verder gaan.

    1. Voor Peter.

      Peter, dit heb ik per vergissing 2x geplaatst. Zou je a.j.b. mijn bericht van 7:13 willen verwijderen?

  2. In de linker foto zie ik tastbare stevige huizen, die ‘als water’ door mijn vingers glippen. In de rechter foto sta ik achter tastbaar gewas heen te kijken. Maar die tastbaarheid is illusie (out of focus), het is echter geen grond v
    oor onder mijn voeten (want nat en onvast). Centraal het beeld van een stevig wegbenende man met kinderwagen. Ook dit gaat als een illusie voorbij: als ik denk dat ik hem rechts van de boom verder zie lopen, is hij verdwenen. Net als de schaduw over die boom straks zomaar verdwenen zal zijn.
    Wat dit voor jou betekent kan ik natuurlijk niet invullen. Maar zelf zie ik er een uit elkaar gaan in (scheiding? ziekte?) waarbij vader en kind samen verder gaan.

  3. Clasien: het refereert aan een lange periode waarin dingen ongrijpbaar waren, waar ik geen vat op had. In die zin heb je volgens mij het e.e.a. wel aangevoeld met je opmerking over onvast en geen grond onder de voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.